Jadłospis Mokronosek | 27.11.2017 – 01.12.2017

Zobacz, co pysznego dzisiaj zjemy. Dietetyczny jadłospis Mokronosku. Mniam!

Poniedziałek27.11.2017

Śniadanie
Zacierka na mleku. Pieczywo mieszane z masłem bazyliowym, serem żółtym „gouda”, rukolą, papryką i rzodkiewką. Herbata z róży i czarnej porzeczki. Jabłko do gryzienia.
Zupa i deser

Zupa brokułowa mięsem, warzywami, ziemniakami i serem żółtym „gouda”. Mus gruszkowy z herbatnikiem i jogurtem naturalnym. Herbata rumiankowa.

Drugie danie

Ryż z jabłkami, cynamonem i polewą jogurtowo – porzeczkową. Napój brzoskwiniowy.

Wtorek28.11.2017

Śniadanie

Sucharki na mleku. Chleb pszenno – żytni z masłem chrzanowym, roladą indyczą w płatkach owsianych, sałatą, pomidorem i ogórkiem kiszonym. Kawa zbożowa z miodem.

Zupa i deser

Kapuśniak z włoskiej kapusty z jarzynami, ziemniakami, pomidorami i koperkiem na rosole. Mus brzoskwiniowy w chmurce jogurtowej z żurawiną. Woda.

Drugie danie

Kasza jęczmienna z pieczarkami, kiełbasą i warzywami. Kompot wieloowocowy.

Środa29.11.2017

Śniadanie

Płatki ryżowe na mleku. Chleb słonecznikowy z masłem, szynką, roszponką, papryką czerwoną i szczypiorkiem. Herbata miętowa. Jabłko do gryzienia.

Zupa i deser

Zupa jarzynowa z ziemniakami, zieleniną, mięsem i śmietaną 12 %. Banan z chrupkami kukurydzianymi. Herbatka leśna.

Drugie danie

Jajko sadzone, ziemniaki z zielonym groszkiem, surówka z marchewki, selera i jogurtu naturalnego. Kompot truskawkowy.

Czwartek30.11.2017

Śniadanie

Kasza manna na mleku. Bułka „Veka” z masłem, twarożkiem z rzodkiewką, szczypiorkiem i pomidorem. Herbata z róży i malin. Jabłko do gryzienia.

Zupa i deser

Zupa pomidorowa z makaronem, warzywami, zieloną pietruszką i śmietaną12%. Kisiel wiśniowy z kleksem jogurtowym. Woda.

Drugie danie

Schab w sosie cebulowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z białej rzodkwi i marchewki. Kompot śliwkowy.

Piątek01.12.2017

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, szynką rukolą, pomidorem i ogórkiem kiszonym. Kakao. Marchewka do gryzienia.

Zupa i deser

Biały barszcz z ziemniakami, jajkami, chrzanem, majerankiem i kiełbasą. Jabłko pieczone z żurawiną. Herbata leśna.

Drugie danie

Makaron ze szpinakiem i serem „Feta”. Napój miętowo – miodowy z cytryną.

Lista alergenów.

Dyrekcja Mokronoska zastrzega sobie prawo zmiany jadłospisu.

Kategorie