Jadłospis Mokronosek | 05.03.2018 –09.03.2018

Zobacz, co pysznego dzisiaj zjemy. Dietetyczny jadłospis Mokronosku. Mniam!

Poniedziałek05.03.2018

Śniadanie

Płatki kukurydziane na mleku. Chleb wiejski na zakwasie z masłem, sałatą, serem żółtym „gouda”, pomidorem i ogórkiem kiszonym. Herbata z róży i malin.

Zupa i deser

Zupa jarzynowa z ziemniakami, pomidorami, zieloną pietruszką i śmietaną 12%. Banan z chrupkami kukurydzianymi. Woda.

Drugie danie

Sznycelki indycze, buraczki czerwone, kasza jęczmienna. Napój ananasowy.

Wtorek06.03.2018

Śniadanie

Płatki ryżowe na mleku. Chleb słonecznikowy z masłem, roladą indyczą, ogórkiem świeżym i pomidorem. Herbata z cytryną i miodem. Jabłko do gryzienia.

Zupa i deser

Kapuśniak po myśliwsku z warzywami, ziemniakami i kminem. Pomarańcza z biszkoptem. Herbata żurawinowa.

Drugie danie

Ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i polewą jogurtową. Napój brzoskwiniowy.

Środa07.03.2018

Śniadanie

Płatki czekoladowe na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, rzodkiewką i pomidorem. Herbata rooibos.

Zupa i deser

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, jarzynami, koperkiem i śmietaną 12%. Kisiel truskawkowy z jogurtem naturalnym. Herbatka owocowa.

Drugie danie

Schab w sosie cebulowym, kasza gryczana, surówka z kiszonej kapusty i marchewki. Kompot porzeczkowy.

Czwartek08.03.2018

Śniadanie

Płatki jęczmienne na mleku. Chleb razowy z masłem, roszponką, schabem pieczonym, papryką czerwoną i ogórkiem kiszonym. Herbatka z róży i żurawiny.

Zupa i deser

Barszcz czerwony z zieleniną, warzywami, ziemniakami, mięsem i jogurtem naturalnym. Gruszka z jabłkiem i prażonym słonecznikiem. Herbata miętowa.

Drugie danie

Łazanki z białą kapustą i kiełbasą. Kompot jabłkowo – miętowy.

Piątek09.03.2018

Śniadanie

Kasza kukurydziana na mleku. Bułka „Veka „ z jajkiem, serem żółtym, sałatą i pomidorem. Herbata z róży i wiśni. Jabłko do gryzienia.

Zupa i deser

Zupa pomidorowa z jarzynami, zacierkami, zieloną pietruszką i śmietaną 12%. Brzoskwinie w puchu jogurtowym. Woda.

Drugie danie

Fileciki rybne w szpinaku i żółtym serze „gouda”, ziemniaki z koperkiem, warzywa na parze (marchew, kalafior, brokuła), kompot wieloowocowy.

Lista alergenów.

Dyrekcja Mokronoska zastrzega sobie prawo zmiany jadłospisu.

Kategorie