Jadłospis Mokronosek | 19.03.2018 –23.03.2018

Zobacz, co pysznego dzisiaj zjemy. Dietetyczny jadłospis Mokronosku. Mniam!

Poniedziałek19.03.2018

Śniadanie

Płatki kukurydziane na mleku. Chleb słonecznikowy z masłem, pastą drobiowo – warzywną i papryką czerwoną. Herbata z róży i wiśni. Jabłko do gryzienia.

Zupa i deser

Zupa pomidorowa z ryżem brązowym i zielona pietruszką. Markizy herbatnikowe z masą twarogowo – porzeczkową. Woda.

Drugie danie

Spaghetti z mięsem, sosem warzywnym i serem żółtym „gouda”. Kompot brzoskwiniowy.

Wtorek20.03.2018

Śniadanie

Płatki jęczmienne na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, rzodkiewką i pomidorem. Herbatka żurawinowa.

Zupa i deser

Zupa szpinakowa z warzywami, jajkami i grzankami czosnkowymi. Budyń z sokiem wiśniowym. Woda.

Drugie danie

Kluski śląskie z sosem myśliwskim, surówka z czerwonej kapusty. Kompot jabłkowo – miętowy.

Środa21.03.2018

Śniadanie

Sucharki na mleku. Chleb żytni z masłem, pasztetem drobiowym, sałatą, ogórkiem świeżym i papryką czerwoną. Herbatka rumiankowa z cytryna. Marchewka do gryzienia.

Zupa i deser

Kapuśniak po myśliwsku z jarzynami, ziemniakami i szynką. Deser pomarańczowy z chrupkami kukurydzianymi. Herbatka leśna.

Drugie danie

Zapiekany ryż z jabłkami, cynamonem i polewą jogurtową. Kompot malinowy

Czwartek22.03.2018

Śniadanie

Płatki czekoladowe na mleku. Chleb wieloziarnisty z masłem, serem żółtym „gouda”, rukolą, pomidorem i ogórkiem kiszonym. Herbatka leśna.

Zupa i deser

WIELKANOC W PRZEDSZKOLU
Żurek na zakwasie z białą kiełbasą. Mazurki, baby, pisanki, zające i owoce… Woda.

Drugie danie

Rolada indycza z jajkiem w płatkach owsianych na zielonej łączce (makaron ze szpinakiem), surówka wiosenna. Kompot wieloowocowy.

Piątek23.03.2018

Śniadanie

Płatki jaglane na mleku. Bułka „Veka” z masłem bazyliowym, sałatą, szynką wieprzową, papryką czerwoną i ogórkiem świeżym. Kawa zbożowa z miodem. Jabłko do gryzienia.

Zupa i deser

Zupa z włoskiej kapusty, warzyw, pomidorów i ziemniaków z zieleniną. Deser bananowy (banan, żurawina, jogurt naturalny). Woda.

Drugie danie

Risotto z kurczakiem i jarzynami. Kompot ananasowy.

Lista alergenów.

Dyrekcja Mokronoska zastrzega sobie prawo zmiany jadłospisu.

Kategorie