Jadłospis Mokronosek | 03.04.2018 – 06.04.2018

Zobacz, co pysznego dzisiaj zjemy. Dietetyczny jadłospis Mokronosku. Mniam!

Wtorek03.04.2018

Śniadanie

Płatki kukurydziane na mleku. Chleb pszenno – żytni z masłem, szynką, rukolą i ogórkiem świeżym i rzodkiewką. Herbata leśna. Jabłko do gryzienia.

Zupa i deser

Zupa ogórkowa z ziemniakami, czosnkiem, koperkiem i śmietaną 12%. Maliny z twarożkiem.

Drugie danie

Spaghetti z mięsem, sosem warzywnym i serem żółtym „gouda”. Kompot brzoskwiniowy.

Środa04.04.2018

Śniadanie

Zacierka na mleku. Chleb wiejski na zakwasie z pastą z jajek, czerwonej cebulki, ogórka kiszonego i żółtego sera „gouda”. Herbata z róży i wiśni. Jabłko do gryzienia.

Zupa i deser

Zupa kalafiorowa z jarzynami, ziemniakami i zieleniną na rosole. Kisiel wiśniowy z kleksem jogurtowym. Woda.

Drugie danie

Kaszotto z pęczakiem, kiełbasą, pomidorami i cukinią. Kompot z jabłek.

Czwartek05.04.2018

Śniadanie

Płatki jaglane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pastą z twarogu, świeżego ogórka, koperku, czosnku i majonezu. Herbata z cytryną. Jabłko z marchewką do gryzienia.

Zupa i deser

Biały barszcz z ziemniakami, warzywami i jajkami. Deser gruszkowy z żurawiną. Herbata malinowa.

Drugie danie

Schab w sosie cebulowym, kasza gryczana, surówka z buraczków. Kompot śliwkowy.

Piątek06.04.2018

Śniadanie

Kasza kukurydziana na mleku. Bułka „Veka” z masłem, schabem pieczonym, sałatą i pomidorem. Kawa zbożowa z miodem. Jabłko do gryzienia.

Zupa i deser

Zupa porowa z jarzynami, kurczakiem i grzankami. Banan z herbatnikiem. Herbata rumiankowa.

Drugie danie

Mintaj z warzywami, ziemniaki z koperkiem. Kompot wieloowocowy.

Lista alergenów.

Dyrekcja Mokronoska zastrzega sobie prawo zmiany jadłospisu.

Kategorie